Supergardie Garneļu salāti jeb nedaudz pavārmākslas

Man jāatzīst, ka ar ēst gatavošanu vairāk esmu uz "Jūs", bet šo to garšīgu tomēr protu pagatavot. Tas man arī ir lielais mīnuss pareizas ēšanas apgūšanā, ka pavārmāksla nav man tuvais lauciņš, bet nu tomēr cenšos. Šodien pusdienās man bija pašas gatavotie, īpaši iecienītie garneļu salāti. Man ļoti garšo garneles un visi citi jūras produkti, tā kā šie salāti ir mana īpašā delikatese. Nolēmu sniegt savu fotorecepti, varbūt kādam noderēs.

Fotografēšana ir mana liela jo liela sirdslieta, tā kā no sirds izpaudos dārzeņu un mazo jūras iemītnieku bildēšanā. Ceru, ka patiks!

Šāda porcija sanāk divām personām. Aptuvenās izmaksas ir 2,50 Ls.
Nepieciešams:
Lapu salāti - pus buntīte
Viens Latvijas gurķis
Viens Latvijas tomāts
Mazā paciņa saldētas, tīrītas garneles (apm. 150g)
Salātu mērce Spilva
Citronpipari vai labāk vienkārši maltie melnie pipari

Garneles aplej ar verdošu ūdeni, patur 5min.Var apslacīt ar citronu sulu.
Sagriežam gurķīti.
Slātlapas vislabāk tomēr saplūkāt, nevis griest, lai kraukšķīgāk

Sagriež tomātu.
Klāt labi garšo uz panas nedaudz apgrauzdēta rudzu maizes šķēle.
Izkārto traukā salātlapas, pa virsu liek gurķus un garneles, visbeidzot tomātus. Pārkaisa ar citronpipariem vai melnajiem pipariem. Pārlej ar salātu mērci, var izmantot olīveļļu.
Un garneļu salāti gatavi! Dažreiz es vēl pievienoju vienu-divas vārītas olas. Labu apetīti! :)

Labels: ,